Skip to main content

Där djärva idéer möter småländskt jävlar anamma

Mizetto är familjen som diskuterar strategier vid middagsbordet och utvecklar idéer under cykelturen. Som besökare kommer du rakt in i fabriken för här existerar ingen “entry through the showroom” eller “exit through the giftshop”. Mizetto är rakt på. Modigt och mycket.

Att driva utan att leda

Hur driver man ett designvarumärke som också är en möbelproducent med egen fabrik och anställda idag? Vi jobbar med att skapa samtidens arbetsplatser, men hur motiverar vi våra medarbetare att komma till jobbet?

Vi är fast beslutna att det görs bäst på vårt sätt. Med stort fokus på rättvisa, hälsa och kreativitet. Snarare än att leda människor har vi skapat en gemenskap där alla har inflytande över sin vardag och är respekterade.

Vi utmanar normen

Vi beskriver ofta Mizetto som en orädd utforskare av konventioner och gränser. I praktiken betyder det att vi driver utveckling utifrån våra höga krav och ambitioner, att vi sätter höga mål och att vi plöjer okänd mark. Ibland för oss själva, ibland för hela industrin. Vi tar hellre en omväg än ett nej.

Modig design som omfamnar det unika

Det är i gränslandet mellan vision och omöjlighet som spänning uppstår. Vi drivs av att göra det som många kanske anser otänkbart. När vi har en bra idé framför oss är vi nästintill ostoppbara i vår ambition att genomföra den. Som en spontan bilsemester är vår inställning att det löser sig längs vägen.

Vår process kan vara okonventionell, men aldrig irrationell. Beviset finns i våra produkter, vår prisvinnande design, som inte heller den böjer sig för några tråkiga normer. På det sättet symboliserar våra produkter också vår syn på design – den ska både utmana och attrahera.

Nyheter

Ta del av det senaste.

Press

Läs våra senaste pressreleaser och ta del av högupplösta bilder.

Prislista & Katalog

Ladda ner vår senaste prislista och katalog.