Skip to main content

Det andra kallar hållbarhet kallar vi för självklarhet

Våra grundläggande principer formades för länge sedan i en träverkstad i Kalmar – långt innan “hållbarhet” var ett modeord. Vi har alltid agerat med ansvar gentemot miljön och våra anställda, oavsett om våra kunder eller branschen krävt det. Vi har helt enkelt inte råd att riskera varken våra medarbetares hälsa eller planetens möjlighet att frodas. Varför skulle vi? Detta för oss självklara förhållningssätt har givit oss ett naturligt försprång som gör att vårt hållbarhetsarbete ligger långt över branschstandard och minimikrav.

Vi lever av och
med skogen

På välkända stigar och i utmanande cykelleder i skogen finner vi uppslag till nya produkter och här analyseras viktiga affärshändelser. Eftersom vi lever på skogens resurser måste vi respektera och ta väl hand om den. Därför använder vi enbart FSC-märkt trä som återplanteras och bidrar till hållbart skogsbruk.

Vidare undviker vi spill till i princip 100 procent. Allt material som blir över i produktionen sågas upp för att återanvändas ner till minsta bit. Det lilla spill som blir över blir längre ner i kedjan fjärrvärme som temperar vår fabrik.

“Det är självklart att våra barn och kommande generationer ska ha samma tillgång till naturen som vi har.”
Med egen produktion har vi koll hela vägen

Fördelen med egen fabrik och att äga vår produktion är att vi skapar våra egna förutsättningar. Det betyder att vi kan ställa höga krav gentemot leverantörer och samarbetspartners. Det innebär också färre transporter, delmoment och total insyn i processen. Framför allt är vinsten att vi har kontroll hela vägen från oss i Kalmar till våra kunder i hela världen.

Vi investerar naturligtvis i välmående på jobbet

Lika självklart som det är att respektera miljön är det att investera i våra medarbetares hälsa, välmående och kreativitet. Vi är stolta att ha blivit utsedda till Årets företagare i regionen baserat på vårt hållbarhetsarbete och vår arbetsmiljö där rättvisa, jämställdhet och inkludering är ledord.

Nyheter

Ta del av det senaste.

Press

Läs våra senaste pressreleaser och ta del av högupplösta bilder.

Prislista & Katalog

Ladda ner vår senaste prislista och katalog.